Newx.nl

Eigenzinnige blik op nieuwe zaken

Virtual reality buiten het gamen

Gebruik tijdens het gamen altijd een VPN, hiermee bescherm je persoonlijke gegevens en voorkom je een heleboel ellende. De beste VPN service die momenteel in de Benelux, ideaal te gebruiken bij  online virtueel reality games. De huidige VR draait vooral om het gamen, doordat de originele Oculus Rift en PlayStation VR headsets voornamelijk op gamers waren gericht – omdat games nu eenmaal de makkelijkste vorm van entertainment zijn, om deze technologie bij toe te passen. Maar zoals Mark Zuckerberg al uitlegde, nadat hij bekend had gemaakt dat Facebook de Oculus VR zou kopen: er zijn veel meer mogelijkheden dan alleen gamen.

“Dit is slechts het begin. Naast het gamen, gaan we Oculus een platform maken voor een hele golf aan nieuwe ervaringen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je in het stadion zit tijdens een wedstrijd, dat je in een klaslokaal zit bij studenten en leraren die uit de hele wereld komen, of dat je gewoon face-to-face met je dokter kunt praten – en dat allemaal door thuis de VR bril op te zetten”, schreef Zuckerberg.

“Dit is echt een nieuw communicatieplatform. Doordat het voelt alsof je je oprecht op een bepaalde locatie bevindt, kun je grenzeloze situaties en ervaringen delen met de mensen in je leven. Stel je voor dat je niet alleen online momenten kunt delen met je vrienden, maar ook echt complete ervaringen en avonturen.”

Journalistiek en films maken

Er zijn honderden developers bezig met het ontwikkelen van VR games, maar ook bij andere soorten entertainment en media zijn mensen hard aan het werk. Journalisten, filmmakers en steeds meer documentairemakers gebruiken bijvoorbeeld 360-graden camera’s, om hun verhaal vanuit verschillende hoeken te kunnen belichten.

Filmmaker Chris Milk richtte in 2014 een virtual reality bedrijf op, om VR documentaires te produceren en uit te brengen; in zijn collectie zijn bijvoorbeeld films te vinden die in New York, Cuba en zelfs in Syrië zijn opgenomen. ‘Ik ben niet geïnteresseerd in het feit dat het een nieuwe trend is,”

“Ik ben geïnteresseerd in het begin van een nieuw medium, dat nog krachtiger zou kunnen zijn bij het verbinden van mensen dan films, theater, literatuur, of wat voor medium dan ook dat we tot nu toe hebben gehad.”

 

Categories: Computerwetenschappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *